Sayfalar

9 Şubat 2012

Only You - Always - 오직 그대만

Filmin üç ismini de yazdım içimde kalmasın diye ahahahah...



Hey sen! Evet evet sen! Hala bu güzelim filmi izlemedin mi? Gerçekten mi? O zaman burayı okumayı bırakıp, hemmen şuraya tıklıyor ve de izlemeye başlıyorsun.. Bak hala okuyor yahu.. Hadi çabuk çabuk..

Evet izlemeyenleri yolladığıma göre yazıma kaldığım yerden devam edebilirim.. Gitmeyenler varsa aranızda, kendileri bilirler n'apayım canım? Ben insanlık vazifemi yaptım, gerisi ilgilendirmiyor beni.. Ahahahah uçtum iyice yalnız..

Neyse artık geyiği bırakıp filme değineyim.. Malumunuz film zaten daha çekilme aşamasındayken epey haber olmuştu.. Boru değil So Ji Sub gibi bir endam-ı taş var filmde.. Eh tabi ki So Ji Sub'un ayaklı ansiklopedisi bellediğimiz sevgili Makino sayesinde an be an filmle ilgili her ayrıntıdan haberdar olduk sağolsun.. Gel zaman git zaman çekimler bitti.. Fotoğraflar ve fragman yayınlandı.. Ah keşke hiçbirine bakmasaydım.. Hele o fragmanı hiç izlemeseydim.. Hadi izledim röportajları okumasaydım.. Hadi okudum videolarını izlemeseydim..

Her şeyi geçtim zaten fragman başlı başına bir olaydı.. Filmin özetini geçmişler resmen.. Bir sonunu göstermemişler o kadar.. Hatta Makino fragmandan filmin senaryosunu yazmak gibi bir başarıya imza atmıştı.. Unutmadım Makino unutmadım ahahahah..

Neyse bunlar olalı epey oluyor zaten.. Ben de bu arada internetten uzak kalınca filmle ilgili unuttuğum(çok şükür) bir kaç şey olmuş.. Bu sayede daha bir zevkle izledim filmi.. Yani neymiş? Beklediğin bir film varsa sadece bekleyecekmişsin.. Hakkında çıkan her haberi araştırıp öğrenmeyecekmişsin.. Bu yüzden So Ji Sub'un son çektiği film hakkında hiçbir şey öğrenmemeye karar verdim.. Fragmanını bile izlemeyeceğim.. Söz verdim kendime.. Zira bu Koreli'ler fragman işinden pek anlamıyorlar.. Yalnız şu an fark ettim ben hala film hakkında tek kelime etmedim ahahahah.. Hala geyik yapıyorum.. Tamam şimdi geçiyorum ana konumuza.. Vallaha bak..



Cheol Min(So Ji Sub) eski bir boksördür.. Kapalı otoparkta park görevlisi olarak çalışır.. Bir gün Jung Hwa(Han Hyo Joo) adındaki kör bir kızla tanışır.. Tabi ki de her aşk meşk dolu filmde olduğu gibi kör kızımız hayatla ve de en önemlisi kendiyle çok barışık biridir.. Adeta bir sevgi pıtırcığıdır.. Gel zaman git zaman Cheol Min kızın bu pembe dünyasına kendini kaptırmadan edemez.. Kız da bulmuş adonis gibi adamı "Ay aman çok mu yoruldum ne? Biri olsa da beni sırtına alsa.. Hazır evime gelmişken şunun tesisat-boya badana işlerini de yapsa" falan diyerek adamı bir yandan sömürür, bir yandan da her ne kadar görmese de Cheol Min'in cazibesine kendini kaptırmadan edemez.. Her şey bu kadar güllük gülüstanlıkken elbette ki kötü adamlar, kötü olaylar devreye girecek ve aşıkları ayıracaktır..



Yukarıdaki tanımı okuyan herkes "güzelim filmi ne hale getirdi dangoz!" diyecekler biliyorum.. Ama şimdi eğriye eğri, doğruya doğru.. Film klişelerle dolu.. İzlediğiniz hiç bir sahneye yabancı değilsiniz.. Ama... Ama var işte.. Film güzel.. Film dolu dolu.. Bunun en büyük sebebi de oyunculuklar.. Bu klişeleri o kadar güzel özgünleştirmişler ki kendi içlerinde, izlerken "pöfff" demek gibi bir durumunuz olmuyor.. İki karakteri de seviyorsunuz.. Sanki hayatınızdan kişilermiş gibi.. O kadar içten oynamışlar, o kadar samimi.. Dolayısıyla onlar ne yaşıyorsa siz de hissediyorsunuz.. Bu yüzden filmin son dakikasına kadar içiniz içinizi yiyor.. Heyecanla sonunu bekliyorsunuz.. İşte tam da bu yüzden bu film, klasik bir aşk filmi olmaktan çıkıp, başkalaşıyor, güzelleşiyor..

Yine de bence tek eksik tarafı, daha önce Makino'ya da söylemiştim, senaryonun iki erkeğin elinden çıkmış olması.. Bana göre aşk filmi veya dizisi çektiğiniz zaman o senaryoya illa ki bir kadın bakış açısı gerekiyor.. Bunu izlediğiniz filmlerde veya dizilerde görebilirsiniz.. Eğer senaryoya kadın eli değmişse o yapım daha bir romantikleşiyor.. Dolayısıyla ekran karşısındaki bizler de eriyip bitiyoruz.. Only You'nun hiçbir sahnesinde değil ama özellikle bir sahnesinde "Bu filme kadın eli değmemiş arkadaş" dedim.. O kadar hissettim yani bunu.. Hangi sahne olduğunu aşağıda açıklayacağım.. İzlememiş olanlar için spoiler olacağından okumamaları rica olunur..



--------------



Evet tam da bu sahneden bahsediyorum.. Bu sahne çok üstün körü yapılmış gibi geldi bana.. Halbuki filmin en can alıcı, en romantik sahnesi olması gerekiyordu.. Ne bileyim daha güzel cümleler(örneğin kız adamın yüzüne dokunurken, adamın yaşamıyla ilgili tespitlerde bulunabilirdi.. Yüz hatları aslında yaşanmışlıklarla doludur ve Cheol Min çok acı çekmiş bir adam.. Kız yüzüne dokunarak en azından bir şeyler hissetmeliydi), daha derin bakışlar(ki burada iyi bir yönetmenlik devreye giriyor), suskunluklar arası söylenmeyen ama jestlerle mimiklerle anlatılan duygular... Bir şeyler eksikti işte.. İstediğim gibi değildi..

--------------

Bunun dışında gözüme çarpan pek sahne yoktu.. Makino'nun dediği gibi "Lessie bize bir şey anlatmaya çalışıyor" sahnesinde kıza epey saydırdım ama neyse o konuya girmeyeyim.. Yazı bitmeyecek yoksa ahahah..

Son olarak sizi filmin başında da çalan şu güzelim şarkıyla bırakıyor ve gidiyorum.. Esen kalın..


19 yorum:

  1. Ay Allahııım bugünleri de gördüm sonunda, bir ara o kadar çok promosyon haberi yayınladım ki artık filmi beklediğimi unutup, so ji sub nerede şimdi demeye başlamıştım, galiba amacımdan sapmıştım :D halbuki ben filmin linklerini bekliyordum deli gibi ne oldu da böyle hafiyelere döndüm bilmem :P (çevir gazı yanmasın ehühehhe :) )

    neyse canım bu da bana ders olsun only you ile ilgili son 2 yazımı da yazıp bir daha da bahsetmeyeceğim valla bak :D (hala son 2 yazı diyorum yalnız :) )

    business man'da bu kadar abartmayacağım ama yalan yok, çünkü bende fragman sarhoşu oluyorum resmen :D

    gelelim filme, cidden romantikti yaa, erkek eli deymişliğine rağmen oyunculuklar bizi alıp götürdü...
    o sahne cidden senin dediğin gb olsaymış süper olmuş yaa valla bak şimdi daha bir gözümde canlandı, yaşanmışlıkları el'e alma olayıda pek bir hojj yalnız döktürmüşsün orada :D

    öhöm so ji subda ne insanüstü varlıkmış yahu, uzun bir aradan sonra ilk kore yapımını tanıtmış oldun böylelikle :D :D yoksa hiç elin gitmiyordu kore alemine :D :D :D

    ...

    soluk aldım arada :D film cidden güzeldi, kız da çok güzel oynamış, bu nasıl görme engelli demedim hiç :)

    ellerine kollarına sağlık şizom mizom :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ee araştırmacı gazeteci olmak zor.. işin bazen zevklerinin önüne geçiyür.. ov şit:D

      aneem yazı mı var daha?:D tamam yaz okurum ben.. nasılsa filmi izledim:D sorun yok yani:D

      evet hiç araştırmamak lazım yeni filmi.. çıksın, şanslı hayranlar büyük ekran izlesin, sonra biz küçücük dünyamızda küçücük ekranlarımızda izlemeye çalışalım:D Küçük Emrah'la bir akrabalığım yok, hayır:D

      dimi ama? ben yazsaydım ohooooo eriyip gitmiştiniz kesin:D bak bu kadar da eminim kendimden:D neyse buna da şükür.. çoğu erkek bu kadar bile romantik değildir.. :D

      yaaa evet öyle oldu.. :D uzun kore sessizliğimi jisub'la bozdum:D bu da çok güzel oldu.. ama sen söyleyince fark ettim bu ayrıntıyı çaktırma:D

      evet kız da güzel rol yapmış.. dediğin gibi kör olma durumu hiç absürd durmadı.. yalnız kız rolüne fazla kaptırmış olacak ki, gözleri açıldıktan sonra ki ilk muayenesinde hala etrafa alık alık bakıyordu:D

      sağol makinocan:D benim için zevkti:D

      Sil
  2. postun yzısını ayrı okudum ustekı ilk yorumu ve cevabını ayrı
    sırf bunun için bile izlenr
    saol lınk verdıgın için
    bu dizileri nerden izlyolar ben diyodum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdıklarımız cezbettiyse ne mutlu:))
      ne demek rica ederim.. eğer dizi-film linki bulmakta zorluk yaşarsanız yardımcı olurum:)

      Sil
  3. Aaa bak nasıl görünce tüylerim diken diken oldu. Hem de daha izlemememe rağmen! Deli gibi izlemek istiyorum ama, sonrasında bürüneceğim ruh hali hiç hoşuma gitmiyo. O yüzden yazını da okumadan bi gözgezdirdim, ama yorum yapmaktan kendimi alamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok bekletmeden izle:) evet birçok ruh haline bürünüyor insan ama izledikten sonra filmin karelerini düşünmek falan ne bileyim güzel işte.. spoiler vermemek için direniyorum da şu an ahahah...

      teşekkür ederim yorumun için..:) filmi izledikten sonra da beklerim:))

      Sil
    2. Tabi izler izlemez ilk buraya koşarım :) İndirmiştim ne zaman işte, hala O anın gelmesini bekliyorum, cesaret edemedim.

      Sil
    3. valla bazen evet o "doğru anın" beklenmesi gerekiyor, haklısın:) olaya felsefik yaklaştım yalnız ahahah.. ama doğru bir şeyden bahsettim:D

      iyi o zaman.. bakalım sen nasıl bulacaksın filmi.. filmle ilgili bir yazı yazarsan çok hoş olur.. senin yorumlamanı merak ediyorum:)

      Sil
  4. bu adamm.. bakışlara bak, hüzünden yapılmış gibi. gel beni sev diyor resmen :D:D

    okudum yazının hepsini, izleyesim geldi bebeem...pek sevmiyorum ciddi kore filmlerini ama bi ara dalıcam sanırsamkine.

    evet evet kadın eli değince bi farklı oluyor bence de. güzel tespit.

    öpüldün şizomm.
    serpil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy o ne güzel bir tanım öyle.. "hüzünden yapılmış gibi" :)) bu adamın normalde de suratında öyle bir ifade var zaten.. makino demişti, çok acı çekmiş, zorluklar yaşamış diye.. belki ondandır.. valla o bakışlar sev diyor, gel diyor, "şştt naber ;)" diyor... çok şey diyorlar:D

      ay yazım "ciddi kore filmi" havası mı oluşturmuş?:D tüh!!:D karışıklık olmuş:D aslında film çok dramatik, romantik bir aşk filmi.. zaman zaman için sıkılıyor.. "off nolcek şimdii?" diye.. ama yok yani ciddi bir film değil.. :D garanti verebilirim:D

      izle muhakkak yevrum.. bence beğenirsin.. ama bilemedim de şimdi:D belli de olmaz..:D

      dimi kadın eli farklılık katıyor kesinlikle.. yumuşatıyor senaryoyu..

      ben de öptüm canımcım.. sağol yorumun için.. :)

      Sil
  5. So ji sub varsa izlenmeli :) Kısa sürede izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen aynen:) iyi filmler yapıyor yalan yok:)

      Sil
  6. Güzel filmdi doğrusu, ben baya sevdim başta fragman falan yok ya zaten ne avrsa izledik gerisi yalan olur demiştim ama filmi baştan sona kesintisiz zevk alarak ziledim. ne kadar ağlatacak öge varsa eklemişler lakin yinede film sonunda sizleri mutlu kılıyor affettim:)) sevdim filmi. Kıza bayıldım vayy dedim ama öyle sahneler vardı ki kız oynamadı resmen yaşadı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o kadar görüntü ve fotoğrafa rağmen heyecanla izledim ben de:)) dediğim gibi oyunculuklar çok iyiydi.. kotarmıştı filmi.. güzel bir aşk filmi izledik sayelerinde.. :))

      Sil
  7. Ne kadar güzel ve heyecan duyarak anlatmışsınız, izlememek ayıp bu saatten sonra :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz:) teşekkür ederim:)) ben çok beğendim ama sizin yorumlarınızı da merak ediyorum.. izledikten sonra blogunuzda paylaşırsınız umarım:))

      Sil
  8. AY DUR Bİ GÜLİYİM PDIASJDĞASDPJASDĞPAOSKDĞASPDKASĞPDOKAĞSPDOKASDÜĞAPSKDĞAPSODKLAÜĞSDOPKASĞPDOKASĞODKAÜSĞDOKASODIJAPSĞİDO,AKSÜDPAĞSIDK
    Şurdaki kibarlığımız.
    Ayrıca izler izlemez buraya koşmadım. Burdaki hayınlığım ve ikiyüzlülüğümde bi bellensin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asdfghgfdsdgfhjkjhgfdsasdfghjdgfhjfgdbcxzmcbdjbfsd kim derdi ki bu kadar cıvıklaşacağımızı la asdfghjhgfdsasdfgh

      hep bi ":)" durumu mevcut ama kibarlık gülücüğü bu asdfghjasdfg nasıl da çift kişilikliyiz.. ozaman ki halimizle şuranın arasında uçurumlar var asdfghjdfghj

      gelmedin evet, çok ayıpladım seni içimden.. hep üzüldüm de belli etmedim.. kan kustum kızılcıkadgdsdfghjksdfghj olsun gençliğine veriyorum bişey olmadı bak yine dönüp dolaşıp buraya geldin asdfghjksdfghj

      Sil
    2. ilk tanıştığımız insana hayvan gibi ğdpaskdasokdasod diye dalamıyosak demek yazık pdoaksasodk. Ben de ne buna gelip yorum yapmışsam ilk bilmiyom, yeni bulmuşum heral.
      Öf resmen de dönüp dolaşıp geldim la kenarda görüp ben bunu hatırlıyom diye dpaoskdapsodkaspod

      Sil